terug naar overzicht
9 mei 2017

Premies bij renovatie

Premies bij renovatie - ImmoHuis

De Vlaamse overheid ambieert een energiezuinig gebouwenpark. Onder meer met behulp van premies willen we burgers blijven stimuleren tot energiebesparende investeringen.

Een nieuw begrip is de totaalrenovatiebonus. Als in een bestaande woning of appartement na 1 januari 2017 binnen een periode van 5 jaar minstens drie van de zeven energiebesparende investeringen worden uitgevoerd (dak, vloer, muur, glas, zonneboiler, warmtepomp of ventilatie), kan een voucher of BENO-pass worden geactiveerd waardoor aanspraak kan worden gemaakt op totaalrenovatiebonussen bovenop de individuele premies die voor deze investeringen al werden uitbetaald. De premiehoogte in woningen bedraagt na de derde investering 1250 euro, na de vierde 1750 euro, na de vijfde 2750 euro. Hiervoor is wel een EPC nodig als bewijs dat de woning voldoet aan de eerste vijf investeringen. Na de zesde investering bedraagt de bonus in totaal 3750 euro en na de zevende in totaal 4750 euro. Voor appartementen bedragen de bonussen de helft.

Naast de totaalrenovatiebonus, kunt u voor heel wat renovatiewerken ook genieten van de renovatiepremie van de Vlaamse overheid.

Algemene info over premies kunt u nog steeds consulteren via energiesparen.be.