Brasschaat

Brasschaat

“Wie Brasschaat zegt, zegt villawijken, zegt rijke Nederlanders. Deze groene residentiële gemeente heeft echter nog heel wat meer te bieden…” - Logic Immo

 

Wonen in de groene long van Antwerpen

Brasschaat heeft een geürbaniseerde kern met aan elkaar gegroeide woonkernen, zoals het Centrum, Vriesdonk, Mariaburg, Kaart, Bethanië, Maria-ter-Heide en Driehoek. Deze verstedelijkte zone staat in contrast met de groene woonparkgebieden met riante villa’s en bossen. Want Brasschaat is in de eerste plaats een zeer groene gemeente.

Ongeveer een derde van deze gemeente is bosgebied, wat de gemeente de benaming ‘Noordertuin van Antwerpen’ opleverde. In de bossen, die doorlopen tot Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel, lopen heel wat recreatieve wandel- en fietsroutes.

Daarnaast telt Brasschaat ook heel wat parken. Enkele van de gemeenteparken zijn Domein Den Inslag, kasteelpark De Mick, domein Den Uitlegger, kasteelpark Eikelenberg en kasteelpark Oude Gracht. Ook de prachtige natuur site van het Peerdsbos, met een uniek bomenbestand en veel sportaccommodatie, mag niet in dit lijstje ontbreken.

Industrieterreinen zijn in deze groene gemeente ver zoek. Afgezien van een bloeiend commercieel centrum, is er amper industrie of tewerkstelling in de secundaire sector. De gemeente telt echter wel veel openbare diensten, onderwijsinstellingen en medische voorzieningen, waarin veel inwoners tewerkgesteld zijn. Brasschaat telt ook heel wat pendelaars die in de stad werken.

Bron: http://www.logic-immo.be

Panden in Brasschaat