Deurne

Deurne

“Deurne is Antwerpen niet, maar het district is meer dan de moeite waard.  De historische dorpskern en het Rivierenhof vertellen een verhaal van arbeiders en adel die samenleefden in wat toen nog een dorp naast de stad was. Ontdek het rijke historische verleden, de culturele contrasten en de oase van rust in de stadsrand.” - Stad Antwerpen

 

District Deurne

Het district Deurne wil zijn bewoners zo klantvriendelijk en efficiënt mogelijk van dienst zijn. Daarom trekken districtsmedewerkers binnenkort de Deurnse buurten in om bewoners ter plaatse te informeren en te helpen. Hoe? Met een buurtmobiel: een op maat gemaakte caravan waarmee districtsmedewerkers de buurten intrekken om Deurnenaars ter plaatse verder te helpen.

Uit het onderzoek ‘Focus op Deurne’ van de Universiteit Antwerpen, blijkt dat Deurnenaars zich eerder verbonden voelen met hun buurt dan met het district Deurne. Deurne bestaat uit vier wijken: Oost, Noord, Zuid en Centrum. Gemiddeld wonen in de Deurnse buurten nog altijd meer mensen dan in de kleinste Belgische gemeenten. Buurten die in de volksmond bekend staan als Zwarte Arend, Kronenburg, Ten Eekhove, Conforta, Arena, Langbaanvelden of Bosuil zijn nu ook erkend door het districtsbestuur. Ook de delen van Deurne die minder bekend zijn, krijgen een eigen naam zoals industriegebied Kruininge, Vliegveld of Boterlaar-Silsburg. Het bestuur zet in op buurtgericht netwerken om zo dichter bij de burger te staan. Zo krijgt het district meer voeling met wat er echt leeft bij zijn bewoners en kan het daar ook op inspelen. Bovendien wordt het beleid zo ook meer voelbaar voor de bewoners. De buurtmobiel kan dienen bij inspraak- en participatie momenten of infomomenten rond openbaar domein, als infobalie op een evenement of als vergaderruimte voor buurtcomités en andere verenigingen.

Antwerp Airport

Antwerp Airport bevindt zich in het economische hart van Vlaanderen, ongeveer 4 km van het centrum van de stad Antwerpen. Er zijn 3 luchtvaartmaatschappijen actief: TUI vliegt met 21 vluchten per week van en naar de Luchthaven Antwerpen. Naast Palma de Mallorca, Alicante en Malaga behoren ook Ibiza, Split, Nador en Barcelona tot de bestemmingen.

Luchtvaartmaatschappij CityJet biedt tot 4 rechtstreekse vluchten per dag naar London City Airport.

ASL Travel biedt tijdens de winter skivluchten aan met vertrek vanuit Antwerpen.

Bronnen: https://www.antwerpen.be/ & http://www.antwerp-airport.be/

Panden in Deurne