Historisch Centrum

Historisch Centrum

“De oude binnenstad ademt geschiedenis. Je vindt ze terug in eeuwenoude gevels in nauwe straatjes of op de imposante Grote Markt. Het Museum Plantin-Moretus is het enige museum ter wereld dat tot het Unesco Werelderfgoed behoort. In de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bruist het leven in gezellige bruine kroegen en restaurants. Aan de oever van de Schelde kan je heerlijk uitwaaien.” - Stad Antwerpen

 

Historisch Centrum

In het historisch centrum van Antwerpen wil je ongetwijfeld even langer blijven plakken. Dat lukt ook moeiteloos dankzij de vele sfeervolle restaurants en typische cafés die onze Grote Markt bevolken. En ook op de Groenplaats – op nog geen vijf minuten stappen – lonken de brasserieën en hun terrassen. In de autovrije Hoogstraat vind je ook op zondag heel wat unieke winkels terug.

Brocante en Kunst

Het historisch centrum kenmerkt zich door zijn gezellige, kronkelende straten waarin liefhebbers van brocante – of sfeerzoeker pur sang – op een oneindig aanbod brocante botsen. De Kloosterstraat is met zijn grote lading antiek, vintage en tweedehands spullen een echte aanrader. Maar ook De Wolstraat en Lange Koepoortstraat charmeren met hun oude boeken en opmerkelijke kunstobjecten. Heerlijk om uren tussen te snuisteren...

De Meir

Wonen in het centrum van de stad is eveneens wonen pal in het centrum van het shopping gebeuren.

De Meir is dé prestigieuze en drukke wandel- en winkelboulevard van Antwerpen. In de imposante gebouwen uit de 18e en 19e eeuw vind je heel wat grote internationale winkelketens terug. Breng zeker een bezoek aan de Stadsfeestzaal, een exclusief winkelcentrum in een prachtig gerestaureerd decor.

Wil je even ontsnappen aan de drukte? Dat kan halverwege de Meir op een gezellig terrasje aan de Wapper, het plein aan het historische Rubenshuis.

Vreemdelingen- en Vogelenmarkt

Iedere zaterdag van 8 tot 16 uur wordt op de Oudevaartplaats de Vreemdelingenmarkt gehouden. Deze zaterdagmarkt is dé markt voor liefhebbers van lekker eten en drinken. Een groot deel van de kramen die er staat biedt buitenlandse en lokale lekkernijen aan.

De Vogelenmarkt is een wekelijkse markt die iedere zondag tussen 8 en 13 uur gehouden wordt op het Theaterplein, de Oude Vaartplaats, het Arsenaalplein, de Graanmarkt en de Tabakvest. Vroeger was de Vogelenmarkt een handelsplaats voor allerlei gevogelte en pluimvee. In de loop van de jaren zijn de vogelhandelaren steeds meer verdrongen door marktlui die hoofdzakelijk dezelfde waren aanbieden die je op andere markten ook tegenkomt. Ondanks het nog weinig unieke karakter dat deze zondagsmarkt tegenwoordig heeft blijft het nog iedere zondag volop publiek trekken.

Bronnen: http://www.steden.net & http://www.visitantwerpen.be & https://www.antwerpen.be

Panden in Historisch Centrum