Hoboken

Hoboken

“In Hoboken vindt u alle mogelijke winkels, een administratief centrum, banken, een postkantoor, de apotheek, een bibliotheek, culturele en sportieve activiteiten... Het is een erg kindvriendelijk district met een ruim aanbod aan scholen, verschillende kinderdagverblijven en naschoolse activiteiten.” - Stad Antwerpen

 

Bezienswaardigheden

Fort 8 wordt vaak gebruikt door wandelaars en joggers met zijn vele wandelpaden. Er is ook een grote sporthal waar men mogelijkheid heeft tot badminton, zaalvoetbal, atletiek, basketbal en andere sporten.

Het werd gebouwd tussen 1859 en 1864, samen met de 7 andere forten van de zogenaamde Brialmontomwalling. De prachtige omloop rond de gracht werd Fort 8 als park opengesteld voor het publiek en de vestinggrachten in gebruik genomen als visvijver.

Park Gravenhof is een aantrekkelijke groene plek in Hoboken waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten.

Kasteel Gravenhof werd gebouwd in 1897 en deed later dienst als politiebureau, totdat er een brandbom in werd gegooid. Het gebouw werd gerenoveerd tot een cultuurcentrum met theaterzaal, cafetaria en bureauruimte voor de medewerkers van de cultuur- en jeugddienst.

Polderbos oftewel Hobokense polder, is een natuurgebied van 170 hectare. U kan er wandelen met een natuurgids. Vanuit enkele kijkhutten observeert u de vogels. In de Hobokense Polder vindt u prachtige natuur, runderen en verschillende vogels. U kan er een lange wandeling maken en vanuit de kijkhutten heel wat vogels spotten.

Bron: https://www.antwerpen.be/ & http://groenzuid.be

Panden in Hoboken