Linkeroever

Linkeroever

“Linkeroever gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Het is vandaag al een interessante plek om te vertoeven met tal van ontspanningsmogelijkheden. In de toekomst wordt het er nog beter op, want de stad heeft veel plannen met deze plek.” - Stad Antwerpen

 

Er valt meer te beleven op Linkeroever dan u denkt

Linkeroever huist enorme lanen met een geweldig ruimtegevoel, een fantastische uitzicht over de Schelde, de haven en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Je beleeft er eindeloze rust met toch de onmiddellijke nabijheid van de grootstad.

Vandaag krijgt ontspanning, sport en spel al veel aandacht op Linkeroever. De stad legde al de nieuwe Robinson speeltuin en het nieuwe skatepark aan. Naast de vele horecazaken aan het ligstrand van Sint-Anneke Plage is er vandaag ook plaats voor het zwembad, de manege, de jachthaven, zeilmeer het Galgenweel en nog veel meer.

De natuurlijke uitstraling van het gebied aan de rand van het Galgenweel vormt het uitgangspunt van een gloednieuw park van 12 ha met meer ruimte voor water beleving en recreatie. Het uitzicht dat het park vandaag heeft, blijft grotendeels bestaan. Maar dan met meer ruimte voor spontane natuurontwikkeling en met meer belevingswaarde.

Het nieuwe Galgenweelpark moet goed toegankelijk zijn voor verschillende gebruikers. Een fietspad, een Finse looppiste, speelzones, een ligweide en pontons met uitzicht op het Galgenweel zijn hiervoor de belangrijkste ingrediënten. De hoofdpaden vormen de verbindingen door het park en langs het Galgenweel. Een breed fietspad van oost naar west verbindt de gebouwen met een wadi. De hoofdpaden en de secundaire paden worden aangelegd in schelpenzand, het fietspad in asfalt.

De voormalige openluchtzwembaden worden omgevormd tot speelzones voor de allerkleinsten. Rond deze speelzones komen houten lig- en zitbanken. Goed voor meer dan 5200 m² speelplezier. Behalve de natuurlijke speelzones zijn er voor elke leeftijdscategorie afzonderlijke speelplekken met verschillende speeltoestellen. Alle speelzones liggen in een straal van 300 meter van de huidige en toekomstige woningen.

Bron: https://www.antwerpen.be/ & http://users.telenet.be/Awijken/Linkeroever.htm

Panden in Linkeroever