Park Spoor Noord

Park Spoor Noord

“Park Spoor Noord is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste plekken van Antwerpen. Het park wordt intensief gebruikt door buurtbewoners, sporters en verenigingen, maar dankzij de openheid is er genoeg ruimte voor iedereen. In Park Spoor Noord kunt u uw energie altijd kwijt. Is het niet op het basketbalveld, dan wel aan de pingpongtafels. Of neem uw eigen frisbee of badminton rackets mee. Voor skaters en bmx-ers is er een naadloze skatebowl aangelegd met een fullpipe. Wie het liever rustig aan doet kan terecht op de petanquebaan.

Houdt u meer van bourgondisch sporten, dan kunt u uw meegebrachte biefstukken bakken op één van de openbare barbecues. Kom wel op tijd, want met mooi weer zijn ze snel bezet. Of laat u verwennen in de zomerbar, waar u een ruime keus hebt aan salades en vers gemaakte pizza’s. De spuwende fonteinen zijn een sensatie voor kinderen. Terwijl zij zich eindeloos nat spetteren, leunt u lui achterover in uw strandstoel, met een cocktail in de hand.” - Stad Antwerpen

 

Tuin voor de buurt, park voor de stad

Park Spoor Noord is een tuin voor de buurt en een park voor de stad. Ooit was het een oud en afgeleefd spoorwegterrein, maar nu is het omgevormd tot een duurzaam en uitgestrekt stedelijk landschapspark met het accent op groen, ruimte, ontspanning, cultuur en sport. Je kan er als bezoeker onder meer fietsen en wandelen in een gebied van ruim achttien hectare. Sportliefhebbers kunnen zich uitleven in het oosten van het park waar er heel wat sport- en spelmogelijkheden zijn. Zo zijn er twee grote grasvelden waar verschillende sporten kunnen beoefend worden zoals voetbal, volleybal en korfbal. Verder kan er ook pingpong en basketbal gespeeld worden. Belangrijk om weten is dat er in het nieuwe stuk park ook een afgesloten hondenloopzone werd voorzien.

De komst van het Park Spoor Noord is een verademing voor de buurt, hier kun je dagelijks getuige zijn van joggers, spelende kinderen, voetballende jongeren… De wijken Dam, Stuivenberg en Seefhoek herleven.

Campus Noorderplaats    

Op de kop van Spoor Noord, aan de kruising van de Ellermanstraat met de Italiëlei, werd campus Noorderplaats gebouwd. Het ontwerp van Poponcini & Lootens werd gebouwd door Interbuild en Willemen. AP Hogeschool investeerde 65.000.000 euro in dit project.

Het campusgebouw heeft een omvang van ca. 30.000 m² en biedt plaats aan 3500 studenten uit de professionele bacheloropleidingen van de departementen Gezondheid en Welzijn, en Onderwijs en Training.

Bronnen: http://www.antwerpseilandje.be & http://cargozomerbar.be/cargo/park-spoor-noord/ & http://www.campusspoornoord.be

Panden in Park Spoor Noord