't Zuid

't Zuid

“Het Zuid is voor vele Antwerpenaren en bezoekers een grote aantrekkingspool. Je vindt er statige herenhuizen, wijde boulevards en mooie pleinen. Kunstliefhebbers halen hun hartje op dankzij de vele kunstgalerieën en musea als het FOMU en het M HKA. Dankzij de vele populaire cafés en restaurants is Het Zuid ook erg populair als uitgaansplek.” - Stad Antwerpen

 

Trendy wijk en artistiek hart van Antwerpen

Het kloppend hart van het Zuid ligt binnen de driehoek Waalse Kaai/Vlaamse Kaai en de Leopold De Waelplaats. Hier tref je trendy restaurants aan, gezellige kroegen, literaire cafés, kunstgalerijen, artistieke shops, interieurzaken met designmeubelen of antiek, modehuizen, noem maar op. Op de Gedempte Zuiderdokken hebben het hele jaar door ook tal van evenementen plaats. Van Cirque du Soleil of het Chinese Staatscircus, tot het internationale tennistoernooi van Antwerpen.

Gastronomie

Zin om op culinaire wereldreis te gaan? Op het Zuid tref je tal van internationale keukens aan. Van de Spaanse tot de Chinese, van de Turkse tot de Italiaanse, van de Marokkaanse tot de Franse en de Belgische keuken, uiteraard.

Shoppen

Trendy interieurontwerpers, designkeukens en professioneel keukenmateriaal, modieuze kapperszaken, het vermaard modehuis van Ann Demeulemeester... op 't Zuid vindt ieder wel zijn of haar gading.

Cultuur

Het Zuid mag zonder twijfel het artistieke hart van Antwerpen genoemd worden. Naast de drie belangrijke musea vindt de kunstliefhebber gegarandeerd zijn of haar gading in één van de vele kunstgalerijen die het Zuid rijk is. Tientallen galeries voor hedendaagse kunst hebben hun vaste stek in de omgeving van de Vlaamse- en Waalse kaai en zorgen zo voor een sterke herwaardering van de buurt.

Het Antwerpse Zuid is uitgegroeid tot een kunstgemeenschap met een uitzonderlijke, internationale uitstraling. Geruggesteund door het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), het Museum voor Fotografie en uiteraard het Museum voor Hedendaagse Kunst (MuHKA) pionierden galeries zoals Ronny Van De Velde deze buurt uit de vergetelheid. Vele volgden, niet alleen galeries en modeontwerpsters. Trendy cafés, restaurants en imago bewuste bedrijven bepalen de hedendaagse look en sfeer en maken van dit Zuid “the place to be”.

Bron: http://www.zuid.be/