Wilrijk

Wilrijk

“Wonen in Wilrijk. Voor velen dé ideale locatie op de as tussen Antwerpen en Brussel. Winkels, scholen, openbaar vervoer en autostrades liggen op korte afstand. De vele parken zorgen voor een groene omgeving en toch ligt Antwerpen stad op een steenworp.”

 

Wonen in de rand van de Stad

Wilrijk is een luxueuze regio. De residentiële wijken omvatten prachtige lanen met tal van landhuizen. Statige herenhuizen kan u terugvinden in o.a. de Eglantierlaan, dewelke als als één van de mooiste straten van Wilrijk wordt beschouwd.

De omgeving biedt goede verbindingen omwille van haar ligging nabij de A12 en autosnelwegen. In de nabijheid liggen ook heel wat ziekenhuizen waaronder het Middelheimziekenhuis en het Sint-Augustinusziekenhuis.

Het Nachtegalenpark. Een begrip in en om Antwerpen! Tijdens het weekend en op zonnige feestdagen genieten veel Antwerpenaars van het Nachtegalenpark: een verzamelnaam voor de 90 hectaren groen van de parken Vogelzang, Den Brandt en Middelheim. Eén locatie, drie parken.

In park Middelheim kan u het prachtige Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst bezoeken. Park Vogelenzang is een druk bezocht familiepark met grote grasvelden, een speeltuin en een klein dierenpark. Voor historische en moderne thematuinen zoals de Dodoens- en Rubenstuin moet u in Hortiflora zijn. De parken Vogelenzang, Middelheim en Den Brandt waren ooit het bezit van enkele adellijke families. Zij kwamen zich in 'de hoven van plaisantie' ontspannen. Het stadsbestuur kocht de kasteeldomeinen in 1910 en stelde ze open als park.

Pluktuin: wist je dat je zelf je fruit kan komen plukken in Antwerpen? In park Den Brandt bevindt zich namelijk een openbare pluktuin waar je terecht kan voor allerlei soorten fruit en kruiden. Deze tuin is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang voor elke bezoeker die een appeltje of wat kersen wil komen oogsten.

Bron: https://www.antwerpen.be

Panden in Wilrijk